Werkkleding

Proban, vlamvertragende kleding door behandeling met chemicaliën

Proban is het toepassen van een chemische procedure op katoen waardoor de stof vlamvertragend wordt. De Proban procedure is een chemische impregnatie met Proban chemicaliën, waarna de stof gedroogd wordt en behandeld met ammoniak gas.

Cordura, zeer slijtvaste stof

Cordura, zeer slijtvaste stof

Slijtvaste kleding is extreem belangrijk als er hard gewerkt wordt. Met name de kniezakken, maar ook de spijkerzakken en duimstokzakken moeten tegen een stootje kunnen. Mascot verwerkt daarom op bepaalde plaatsen van de kleding Cordura om de slijtage tegen te gaan. Cordura is een zeer slijtvast product welke zeven keer sterker is dan bijvoorbeeld katoen. Door het gebruik van Cordura op de juiste plekken van de werkkleding zal de kleding dus aanmerkelijk langer meegaan!

Kevlar, bestand tegen insnijden

Op sommige delen is werkkleding extra aan slijtage onderhevig. Hier zijn extra verstevigingen gewenst om de levensduur van de werkkleding te verlengen. Mascot heeft daarom een aantal producten waarop op bepaalde plaatsen kevlar is aangebracht op kwetsbare plekken. Deze kwetsbare plekken zijn bijvoorbeeld kniestukken en de onderkant van de meshouder. Kevlar is een van de sterkste materialen als het gaat om snij- en slijtageweerstand en wordt ook gebruikt voor bijvoorbeeld kogelvrije vesten.

<<  1 2 3 [4

Socal Media

Bezoek adres

  • Kalmarweg 14-2
  • 9723 JG Groningen

Contact

  • T: 050-549 2668
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F: 050-549 1829
  • Ga naar contact pagina »