Veiligheidskleding

RWS kleding en EN471-kleding, Wat is het verschil?

RWS kleding en EN471-kleding, Wat is het verschil?

Signalisatiekleding, ook wel signaalkleding of hoge zichtbaarheidskleding genoemd, is er in veel soorten. EN471 is een veel gehoorde normering, evenals RWS-normering.

Wat is nu precies het verschil tussen EN471 en RWS en is er eigenlijk wel een verschil of zijn het twee benamingen voor dezelfde norm?

Waarom vlamvertragende kleding?

Vlamvertragende kleding gebruikt men uiteraard om te voorkomen dat kleding vlamvat en om vlamverspreiding te voorkomen. Wat de meeste mensen zich niet realiseren is dat de verkeerde kleding maar fout dan goed kan doen op het moment dat men komt bloot te staan aan warmte en vuur.

Hoe werkt een koelvest

Koelvesten van IZI Bodycooling werken met drie koelwijzen:

  • door verdamping van water (werkt maximaal 72 uur) na activering meteen dragen.
  • door temperatuurverschillen (werkt maximaal 60 minuten) na activering minimaal 4 uur in de koelkast leggen en dan dragen.
  • door ijs te smelten (werkt maximaal 3 uur) na activering minimaal 8 uur in de vriezer leggen en dan dragen
  • .

EN 1149: Beschermende kleding ter voorkoming van elektrostatische oplading (explosie en brand)

EN 1149: Beschermende kleding ter voorkoming van elektrostatische oplading (explosie en brand)

Materialen die aan deze norm voldoen voorkomen het opbouwen van statische lading en daarmee het optreden van spontane ontladingen die in een explosiegevaarlijke omgeving grote risico’s voor de drager tot gevolg hebben.

EN 61482-1-2, standaard bescherming tegen vlamboog

EN 61482-1-2, standaard bescherming tegen vlamboog

Een vlamboog is het verschijnsel dat ontstaat als tussen twee elektroden een elektrische lading wordt geleid. Om te beschermen tegen een vlamboog heeft u kleding nodig die voldoet aan de norm EN 61482-1-2.

Mascot Multisafe Baar

Mascot Multisafe Baar

Mascot Multisafe Baar, antistatische, vlamvertragende en zuurbestendige overall. Verkrijgbaar in de kleuren donkermarine, korenblauw en donkerantraciet.

MASCOT thermo ondergoed met Coolmax

MASCOT thermo ondergoed met Coolmax

Het Mascot thermo ondershirt Logrono en de Vigo thermo onderbroek vormen samen een uitstekende set thermo ondergoed. Doordat deze set gemaakt is van de combinatie 80% Coolmax polyester en 20% wol zijn zowel het thermoshirt als de thermobroek zweettransporterend en goed isolerend.

Cantex inherent vlamwerende kleding

Tranemo Workwear gebruikt voor hun vlamvertragende kleding uitsluitend inherent vlamvertragende stoffen als Cantex en Aramide. De Cantex kleding van Tranemo Workwear is optimaal gecertificeerd en voldoet aan de volgende normen:

Proban, vlamvertragende kleding door behandeling met chemicaliën

Proban is het toepassen van een chemische procedure op katoen waardoor de stof vlamvertragend wordt. De Proban procedure is een chemische impregnatie met Proban chemicaliën, waarna de stof gedroogd wordt en behandeld met ammoniak gas.

Inherent vlamvertragende kleding

Inherent vlamvertragende werkkleding is werkkleding gemaakt van stoffen die van zichzelf vlamvertragend zijn. Deze stoffen zijn dus niet, zoals bijvoorbeeld Proban, geïmpregneerd met chemicaliën, maar zijn vlamvertragend, ongeacht de leeftijd en het gebruik van de stof.

<<  1 [23  >>  

Socal Media

Bezoek adres

  • Kalmarweg 14-2
  • 9723 JG Groningen

Contact

  • T: 050-549 2668
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F: 050-549 1829
  • Ga naar contact pagina »