EN 61482-1-2, standaard bescherming tegen vlamboog

op donderdag, 07 november 2013. In Veiligheidskleding, Signalisatiekleding, Vlamvertragende kleding

EN 61482-1-2, standaard bescherming tegen vlamboog

Een vlamboog is het verschijnsel dat ontstaat als tussen twee elektroden een elektrische lading wordt geleid. Om te beschermen tegen een vlamboog heeft u kleding nodig die voldoet aan de norm EN 61482-1-2.

Deze norm is verdeel in 2 klassen:

Klasse 1 - Bescherming tegen vlamboog 4kA

Klasse 2 - Bescherming tegen vlamboog 7kA

Tranemo heeft veiligheidskleding die onder andere voldoet aan de EN61482-1-2 norm. Hierin is zelfs nog veel keuze bij Tranemo.

Zo is er de Cantex Hi-Vis lijn. Deze lijn is vervaardigd uit inherent vlamvertragend materiaal, Cantex. Door de Hi-Visibility look bent u goed zichtbaar en is de kleding uitstekend geschikt om te dragen op plaatsen waar zowel vlamvertragende en antistatischekleding kleding die ook nog eens beschermd tegen vlamboog vereist is, alsook hoge zichtbaarheid zeer gewenst is. De collectie is specifiek bedoelt voor hen die werkzaam zijn in de elektriciteit- en energiesector en die goed zichtbaar moeten zijn. We praten hier dus over omgevingen waar men kan worden blootgesteld aan extreme hitte, stralingswarmte, vlamboog of waar statische elektriciteit moet worden vermeden.

Tranemo Cantex Hi Vis

Heeft u geen siganlisatiekleding nodig, maar moet de kleding wel beschermen tegen vlamboog, Neem dan kleding uit de CANTEX 54 lijn.

Ook deze kleding is inherent vlamvertragend en beschermd onder andere tegen een vlamboog. Werknemers die bezig zijn met elektriciteit of onderhoudswerkzaamheden in de industrie uitvoeren worden uitstekend beschermd in deze kleding en kunnen zodoende veilig werken.

Cantex inherent vlamvertragende kleding

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Reageren als een bezoeker (niet ingelogd).

Socal Media

Bezoek adres

  • Kalmarweg 14-2
  • 9723 JG Groningen

Contact

  • T: 050-549 2668
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F: 050-549 1829
  • Ga naar contact pagina »