EN 1149: Beschermende kleding ter voorkoming van elektrostatische oplading (explosie en brand)

op donderdag, 31 oktober 2013. In Veiligheidskleding, Vlamvertragende kleding

EN 1149: Beschermende kleding ter voorkoming van elektrostatische oplading (explosie en brand)

Materialen die aan deze norm voldoen voorkomen het opbouwen van statische lading en daarmee het optreden van spontane ontladingen die in een explosiegevaarlijke omgeving grote risico’s voor de drager tot gevolg hebben. Draag altijd elektrisch geleidend schoeisel of voorzie op andere wijze in aarding en zorg tevens voor voldoende huidcontact. Gebruik deze kleding niet in een met zuurstof verrijkte omgeving zonder toestemming van uw veiligheids-deskundige. Deze norm is niet van toepassing voor bescherming tegen hoogspanning.

EN 1149-1: Beproevingsmethode voor het meten van oppervlakteweerstand EN 1149-2: Beproevingsmethoden voor de meting van de elektrische weerstand door een materiaal (verticale weerstand) EN 1149-3: Beproevingsmethoden voor de meting van het ladingverval EN 1149-5: Materiaalprestatie en ontwerpeisen

Kleding die voldoet aan deze norm is onder andere de kleding uit de Protech-Me Cantex HiVis van aramide vlamvertragende en antistatische kleding van Tranemo. Maar ook de Multisafe kleding van Mascot voldoet aan deze norm.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Reageren als een bezoeker (niet ingelogd).

Socal Media

Bezoek adres

  • Kalmarweg 14-2
  • 9723 JG Groningen

Contact

  • T: 050-549 2668
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F: 050-549 1829
  • Ga naar contact pagina »