De winter komt er alsnog aan, zorg voor EN342 gecertificeerde kleding

op maandag, 27 januari 2014. In Werkkleding , Veiligheidskleding, Normeringen

 De winter komt er alsnog aan, zorg voor EN342 gecertificeerde kleding

Als u zichzelf effectief wilt beschermen tegen de kou, moet u voor kleding kiezen met EN 342 certificering. EN 342 biedt bescherming in een koude omgeving.

U kunt voor optimaal isolerende bescherming zorgen door de kleding droog te houden en handschoenen, muts, etc te dragen. Hiermee voorkomt u dat bepaalde delen van uw lichaam afkoelen. Zorg ervoor dat uw kleding goed gesloten is en dat de boord van uw mouwen om uw polsen sluit.

Elk kledingstuk valt onder een bepaalde beschermingsklasse. Het bovenste getal, een 1,2 of 3, waarbij 3 de hoogste klasse is, geeft de luchtdoorlaatbaarheid (AP) aan. Het onderste getal geeft de waterbestendigheid aan in 1 of 2, waarbij 2 de hoogste klasse is.

Deze certificering is uitgegeven door het FIOH (Finnish Institute of Occupational Health).

Mascot heeft jassen, broeken en overalls die geschikt zijn om te dragen bij winterse temperaturen. Zo heeft Mascot verschillende pilotjacks (Mascot Frankfurt, Mascot Goldstrike, Mascot Breton, Mascot Frontera), parka's (Mascot Dayton, Mascot Afife), winterbroeken (Mascot Louisville, Mascot Palmela) en winteroveralls (Mascot Tombos en Mascot Safara) die voldoen aan de norm EN342.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Reageren als een bezoeker (niet ingelogd).

Socal Media

Bezoek adres

  • Kalmarweg 14-2
  • 9723 JG Groningen

Contact

  • T: 050-549 2668
  • E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • F: 050-549 1829
  • Ga naar contact pagina »